Antalya Büyükşehir Belediyesi öfke kontrolü eğitimi düzenledi

Posted by

Antalya Büyükşehir Belediyesi Personeline Öfke Kontrolü Eğitimi Verdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde belediye çalışanlarına yönelik “Öfke ve Öfke Kontrolü” eğitimi düzenledi. Eğitimde, öfkenin doğru bir şekilde yönetilmemesinin hem bireysel hem de kurumsal sorunlara yol açabileceği vurgulandı ve ayrıca mizahın önemi üzerinde duruldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından belediye personeline ‘Öfke ve Öfke Kontrolü’ eğitimi düzenledi. Yerel Eşitlik Eylem Planı Kapsamında gerçekleşen hizmet içi eğitim, personelin bireysel ve kurumsal anlamda sağlıklı iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Belediye nikâh salonunda gerçekleştirilen eğitime, şube müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Öfkenin Doğru Yönetilmesi Önemli

Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim Merkezlerinde görev yapan Psikolog Şakir Üzülen, eğitimde öfkenin insan yaşamındaki önemini vurgulayarak, doğru bir şekilde yönetilmediğinde hem bireysel hem de kurumsal alanda sorunlara sebep olabileceğine dikkat çekti. Öfkenin fizyolojik belirtilerini açıklayan Üzülen, “Kalp çarpıntısı, terleme gibi tepkiler doğal birer savunma mekanizmasıdır. Ancak, bazen gerçek bir tehdit olmadan da bu tepkileri yaşayabiliriz. Bu da kaygı ve öfkeyi tetikleyen bilişsel çarpıtmalardan kaynaklanır” şeklinde konuştu.

Öfke Kontrolünde Mizahın Etkisi

Eğitimde, öfkenin kontrol altına alınmasında mizahın gücüne de vurgu yapıldı. Üzülen, “Mizah, öfkenin yoğunluğunu azaltabilir. Ancak bunu bir saldırı aracı olarak değil, kendimizi sakinleştirmek için kullanmalıyız” diyerek, duyguların sağlıklı bir şekilde yönetilmesinin önemini vurguladı.

3D Kuralı

Özellikle iletişimde “Ben Dili” kullanımına dikkat çeken Üzülen, “Karşı tarafa ‘Sen beni incitiyorsun’ demek yerine, ‘Bu davranışın beni üzdü’ şeklinde yaklaşmak hem öfkeyi hem de iletişimdeki gerginliği azaltır” dedi. Katılımcılar, eğitimin interaktif bölümünde kendi deneyimlerini paylaşırken, uygulamalı olarak sunulan “Dur, Düşün, Davran” yöntemiyle öfke anında daha sağlıklı kararlar almanın yollarını öğrendi. Eğitim, hem profesyonel hem de kişisel hayatta uygulanabilecek pratik önerilerle son buldu.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir